Poslušanje vonjev, delavnica ob razstavi Postelja

sobota, 11. 1. 2020, 16.00–17.30

Ob razstavi Postelja, vizualne umetnice Nataše Skušek, bomo izvedli delavnico z naslovom Poslušanje vonjev. Delavnico bo vodila Barbara Pia Jenič, ki je za razstavo v Galeriji Krško, kot del instalacije, oblikovala poseben vonj.    

Vonj je človeški čut, ki ga najbolj zanemarjamo. Vendar ima posebno moč. Vonj je detonator spomina in nezavednega, včasih lahko zelo globoko vpliva na naše čustveno stanje.

Umetnica nas bo vodila čez postopek poslušanja vonja, prepustili mu bomo, da nas vodi v skrite sobane naših spominov in nezavednega. Iz podob, ki nam jih bo priklical, bomo kreirali vsak svojo zgodbo ali vizualni izraz uvidenega.

Barbara Pia Jenič je umetnica, ki se ukvarja z obujanjem čutne percepcije in uporabo čutov v umetnosti. Je igralka, režiserka in producentka, ki je v dvajsetih letih delovanja režirala in organizirala več kot 60 predstav, dogodkov, polovico od njih senzorialnih.  

 

Zbor udeležencev delavnice bo pred Galerijo Krško, ob 16. uri.

Udeleženci naj s sabo prinesejo vonj, ki jim nekaj pomeni ali jih spomni na nekaj. Lahko je to parfum, lahko je dišeč predmet, vendar naj bo čim manjši.