Notice: Undefined index: translate in /var/www/domdesign/private/lib/items/Domino/Gallery/ModuleCross/view.php on line 8
Mito Gegič | Angeli v revirju / There Are Angels on The hunting grounds - Galerija Krško

Mito Gegič | Angeli v revirju / There Are Angels on The hunting grounds

torek, 27. 11. 2018, 19.00–21.00

Mito Gegič |Angeli v revirju / There Are Angels on The hunting grounds, kurator Denis Volk

Galerija Krško | prostorska postavitev | odprtje razstave v torek, 27. 11., ob 19.00 uri, vstop prost

Mito Gegič (1982) je vizualni umetnik mlajše generacije, ki je leta 2006 obiskoval Akademijo Likovnih umjetnosti v Zagrebu na oddelku za nove medije in leta 2008 diplomiral na ALUO v Ljubljani pri prof. Herman Gvardjančiču (somentor: Zmago Lenárdič). Trenutno se dodatno izpopolnjuje na slikarski specialki ALUO pod mentorstvom Zmaga Lenárdiča. Leta 2016 je prejel Jakopičevo priznanje. Živi in dela na Ptuju in Škofji Loki.

V Galeriji Krško bo predstavil večinoma objektna dela, slikarska pa bolj kot dopolnilo objektom v prostorski postavitvi, na ta način še dodatno izpostavi aktualna družbena dogajanja, zlasti ekološko vprašanje, odnos človeka do narave in živali, njegovega agresivnega vstopa v naravo in motenje ekosistema, ter hkrati nemoč in strah živali in prisiljeno prilagajanje. Sporočilo umetnika je zaradi možnosti nadomestitve živalskega s človeškim še bolj jasno in glasnejše kot v slikah ter ga s področja lovstva prav lahko razširimo in navežemo na drugo negativno človeško delovanje – kot kritiko vojn, genocida, izkoriščanja, nadvlade ene skupine ljudi nad drugo, nemoč in strah (migrantov) ter tveganje (tudi življenja) za boljše življenjske pogoje.

Projekt je bil podprt s strani Ministrstva za kulturo.

Fotografija © Mito Gegič, Carnival, 2018, akril, maskirni trak na platno, 252x152 cm, detajl