Notice: Undefined index: translate in /var/www/domdesign/private/lib/items/Domino/Gallery/ModuleCross/view.php on line 8
Matija Brumen | MUSIC, odprtje razstave - Galerija Krško

Matija Brumen | MUSIC, odprtje razstave

petek, 27. 10. 2017, 18.00

Galerija Krško

Valvasorjevo nabrežje 4, Krško

 

Lepo vabljeni na odprtje razstave Music, avtorja Matije Brumna

27. oktober 2017, ob 18. uri

Galerija Krško

 

Umetnika in razstavo bo predstavila kustosinja dr. Mojca Puncer.

Razstavo bo odprl Janko Avsec, vodja oddelka za gospodarske dejavnosti Občine Krško.

 

Matija Brumen s tokratno fotografsko instalacijo Music v prostoru nekdanje cerkve ustvarja poetično potopitveno atmosfero, v kateri podobe glasbenikov iz sveta alternativne kulture zaživijo na nov način. Podobe  glasbenih izvajalcev, ujetih v trenutkih, ki spominjajo na zamaknjenost,  se v svetlobni projekciji prelevijo v izmuzljive prikazni iz nekakšnega vzporednega fantazmatskega sveta, ki nas navdaja s spraševanjem in hrepenenjem.  Glasbena spremljava okrepi fotografovo gesto transformacije prizorišča v celovito izkustveno situacijo, ki večrazsežno nagovarja gledalca in ga vabi k zlitju s kolektivnim »tretjim telesom« kraljestva Glasbe.

 

 

Matija Brumen je rojen leta 1975 v Mariboru. Na Filozofski fakulteti v Ljubljani je zaključil dodiplomski študij japonologije in filozofije, na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje pa končal magistrski študij Načrtovanja vizualnih komunikacij-fotografije. Študijsko se je izpopolnjeval na študijskih izmenjavah na Univerzi Tohoku Fukushi v Sendaiu in na Univerzi v Tsukubi na Japonskem, na Folkwang Hochschule v Essnu v Nemčiji in na Akademiji za arhitekturo, umetnost in oblikovanje v Pragi na Češkem. Bil je na rezidencah v Tainanu na Taiwanu in v Berlinu v Nemčiji. Prejel je več nagrad, med njimi Emzin Fotografija leta in ESSL Art Award. Živi v Ljubljani.

http://www.matijabrumen.com