Notice: Undefined index: translate in /var/www/domdesign/private/lib/items/Domino/Gallery/ModuleCross/view.php on line 8
Kontrabant | koncert ob odprtju razstave Arven Šakti Kralj Szomi - Galerija Krško

Kontrabant | koncert ob odprtju razstave Arven Šakti Kralj Szomi

petek, 28. 9. 2018, 19.30

Vstop prost

Kontrabant – nežen in vihrav, mlad in izkušen, zgovoren in zasanjan, barvit in prostran – je del slovenske glasbene kulture že več kot 20 let. Skupina se umešča v slovenski in mednarodni prostor z nastopi v živo in s svojimi albumi, od katerih se je nabralo že kar 12, zadnji celo v posebni LP izdaji za japonski trg. S pridihom različnih kultur in v različnih jezikih (od romskega, madžarskega, pa do rockersko angleškega … in še kaj vmes), ter v raznovrstnih slovenskih narečjih, koncert Kontrabanta ponuja poslušalcu širino glasbene izkušnje, ki je nadgrajena v zaokroženo celoto, dinamično izvedbo in prefinjeno pripoved. Slednja nas preseneti tudi v obliki uglasbene poezije, ki nas med glasbenimi tokovi popelje še v literarne.

Kontrabantovci so ustanovitelj Béla Szomi Kralj (harmonika, klasična kitara, buzuki, vokal), dolgoletni član Dušan Železnikar (kitara, buzuki, kljunasta flavta, vokal), Pál Szomi (bobni, cajon, kitara, vokal), Gašper Povše (violina, mandolina, vokal) in Matijas Severhen (čelo-bas, bas kitara, bobni, vokal), občasna Kontrabantovka pa je tudi mlada Kika Szomi Kralj (vokal, klarinet, kljunasta flavta).