Notice: Undefined index: translate in /var/www/domdesign/private/lib/items/Domino/Gallery/ModuleCross/view.php on line 8
Irena Jurca | PRIVID ŽIVLJENJA, odprtje razstave - Galerija Krško

Irena Jurca | PRIVID ŽIVLJENJA, odprtje razstave

petek, 5. 4. 2019, 18.00

Lepo vabljeni na odprtje fotografske razstave Privid življenja, umetnice Irene Jurca,

ki bo 5. aprila 2019, ob 18.00 v Galeriji Krško.

 

Z razstavo Privid življenja umetnica Irena Jurca nadaljuje razmišljanje o stanju duha in človekovem obstoju v zahodni družbi. Preko prikazovanja fragmentirane telesnosti, drobi svojo misel na tehtna vprašanja tega časa; kaj pomeni biti človek, koliko je v boju za preživetje še ohranil človečnosti in kaj sledi? Meditativna narava del vabi k ponovnem premisleku o svetu in človekovi vlogi v njem. V Galeriji Krško bo umetnica prvič predstavila fotografska dela iz serije Neulovljive sanje, v dialogu z zvočno instalacijo.

Irena Jurca je bila rojena leta 1977 v Ljubljani. Končala je Srednjo šolo za oblikovanje in fotografijo v Ljubljani, smer fotografija. Kasneje diplomirala iz kulturologije na Fakulteti za družbene vede. Opravila je Šolo kritike fotografije ter v reviji Fotografiji objavjala recenzije fotografskih razstav in knjig. Med letoma 2015 in 2018 je z izbranimi fotografi obiskovala fotografsko delavnico "Masterclass" pod vodstvom Klavdija Slubana. Samostojno je razstavljala v KUD-u France Prešeren, Galeriji Fotografija in Galeriji stolp Škrlovec. Živi in ustvarja v Ljubljani.

Priloge