Dušan Klenovšek | Človek in narava – sobivanje ali tekmovanje?

četrtek, 7. 3. 2019, 18.00–19.00

Dušan Klenovšek |Človek in narava – sobivanje ali tekmovanje?

 

Vabljeni na strokovno predavanje, v četrtek, 7. 3. 2019, v Mestni muzej Krško.

 

Vedno znova poslušamo ali beremo, o »zmagah« nad kruto naravo, o triumfu človeškega razuma nad divjo in grozečo naravo. Je regulacija potoka ali reke res znak rešitve problema? Ali le znak novih, večjih problemov? Je pognojitev travnika res »zmaga« za lastnika? Je gozd brez starega, sušečega in trohnečega drevja zdrav in odporen na ujme vseh vrst? Znamo najti skupen jezik z Naravo?

Izhodišče za predavanje z naslovom Človek in narava – sobivanje ali tekmovanje? je razstava Angeli v revirju, vizualnega umetnika Mita Gegiča, v Galeriji Krško. Ta v svojem delu izpostavlja aktualna družbena vprašanja, zlasti o ekologiji, odnosu človeka do narave in živali, njegovem agresivnem vstopu v naravo in motenju ekosistema. Iz naravovarstvenega vidika bo na ta in podobna vprašanja odgovarjal Dušan Klenovšek.

 

 

Dušan Klenovšek je zaključil študij kemije in biologije na Fakulteti za naravoslovje in tehnologijo v Ljubljani. Več let je bil predmetni učitelj kemije in biologije na OŠ Sava Kladnika v Sevnici in sodelavec Zavoda RS za varstvo narave. Trenutno je kot biolog zaposlen v Javnem zavodu Kozjanski park, kjer izvaja naravovarstveni nadzor, inventarizacijo in monitoring flore in favne na območju regijskega parka in biosfernega območja. Deluje kot mentor dijakom in študentom pri opravljanju obvezne prakse in somentor pri pripravi diplomnskih nalog. Med mnogimi nagradami je prejemnik priznanja ambasador Nature 2000 in diplome dr. Angele Piskernik, ki ga podeljuje Planinska zveza Slovenije. Je predavatelj in pisec vsebin o naravoslovju ter naravovarstvu, ki svoje znanje prenaša na odrasle in mladino v sklopu ekskurzij in naravoslovnih taborov.

 

 

Fotografija © Dušan Klenovšek


Stopite v stik

Galerija Krško
Valvasorjevo nabrežje 4
8270 Krško
(07) 620 92 44
051 390 658
info@galerijakrsko.si
galerijakrsko.si

Uradni podatki

Kulturni dom Krško
Trg Matije Gubca 2
8270 Krško
ID za DDV: SI30027110
IBAN: EZR 0110 0600 0029 608 (Banka Slovenije)

Sledite nam