Notice: Undefined index: translate in /var/www/domdesign/private/lib/items/Domino/Gallery/ModuleCross/view.php on line 8
Arven Šakti Kralj Szomi | Berem te, odprtje razstave - Galerija Krško

Arven Šakti Kralj Szomi | Berem te, odprtje razstave

petek, 28. 9. 2018, 19.00

Galerija Krško

Valvasorjevo nabrežje 4

8270 Krško

 

Arven Šakti Kralj Szomi | Berem te I read you

fotografska prostorska postavitev v sedmih stavkih

odprtje v petek, 28. septembra 2018, ob 19.00 uri 

 

Arven Šakti Kralj Szomi (1974) je vizualna umetnica, ki je diplomirala na Goldsmithovem kolidžu na Univerzi v Londonu ter magistrirala na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani, smer video in fotografija. V slovenskem kulturnem prostoru deluje kot univerzitetna predavateljica, članica strokovnih komisij ter prevajalka strokovnih besedil o umetnosti iz slovenskega v angleški jezik. Kot vizualna umetnica deluje na področju avtorske fotografije, posega po videu, izraža se z risbo in snuje prostorsko umeščene projekte. 
V preteklih letih smo njeno delo spoznali preko črno-belih insceniraih fotografij, s katerimi je raziskovala temo otroštva, natančneje predadolescentno fazo deklištva, prehajanje v svet odraslosti in strahove, ki spremljajo ta proces. Motive, ki jih intuitivno prepoznava kot misli, spomine ali občutke, umetnica poišče v vsakdanjosti. Njene fotografije zato delujejo kot dnevniški zapis oziroma refleksija o zasebnem življenju, ki jih poišče ustrezen ekvivalent v obliki vizualnih podob.

V Galeriji Krško se predstavlja z novo fotografsko zgodbo, ki tematsko nadaljuje raziskovanje dekliškega lika na prehodu med otroškim sanjarenjem o svetu in stvarnim sprejemanjem sporočil, preko katerih se posameznik v družbi izoblikuje. Postavitev sestavlja petinpetdeset črno-belih fotografij, razporejenih v sedem t.i. stavkov oziroma pripovednih sklopov. 

Po odprtju razstave bo v atriju Mestnega muzeja Krško koncert glasbene skupine Kontrabant

Fotografija © Arven Šakti Kralj Szomi, »Okus tradicije« iz cikla Berem te